Pannkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

780 g halvgrovt vetemjöl
145 g socker
13 g vaniljsocker
7 g bakpulver
11 g joderat salt
1,9 l osötad sojadryck
111 g mjölkfritt flytande margarin
38 g äppelvinäger

Näringsvärden

828 kJ / 198 kcal
Energi
5,33 g
Fett
0,56 g
Mättat fett
29,77 g
Kolhydrater
2,24 g
Kostfiber
6,23 g
Protein
0,55 g
Salt
Skriv ut

Pannkaka

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 125 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 2,500 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja, vete
Märkningar: L, M, V, So, A

Klimatavtrycket för en portion (125 g): 0,1 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna.

Blanda ihop sojamjölk, margarin och äppelvinäger.

Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna i små omgångar och mixa slät. Låt degen stå och dra en stund.

Smörja noggrant en låg GN-form med formspray (du kan dessutom använda även  bakplåtspapper). Häll degen i formen, 2 liter / GN 1/1 65 -form. Om du vill, kan du tillsätta ännu några margarinklickar på ytan.

Grädda i 180 grader i ca. 35 minuter. Du kan höja temperaturen i slutet av gräddningen, så att ytan får passligt med färg. Servera med sylt av färska bär.

edellinen
Palak tofu
seuraava
Pasta limonello
edellinen
Palak tofu
seuraava
Pasta limonello