Ingredienser
-
780 g halvgrovt vetemjöl
-
145 g socker
-
13 g vaniljsocker
-
7 g bakpulver
-
11 g joderat salt
-
1,9 l osötad sojadryck
-
111 g mjölkfritt flytande margarin
-
38 g äppelvinäger
Tillredning
Portionsstorlek: 125 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 2,500 kg
Vegansk
Allergener: gluten, soja, vete
Märkningar: L, M, V, So, A
Klimatavtrycket för en portion (125 g): 0,1 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda ihop sojamjölk, margarin och äppelvinäger.
Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna i små omgångar och mixa slät. Låt degen stå och dra en stund.
Smörja noggrant en låg GN-form med formspray (du kan dessutom använda även bakplåtspapper). Häll degen i formen, 2 liter / GN 1/1 65 -form. Om du vill, kan du tillsätta ännu några margarinklickar på ytan.
Grädda i 180 grader i ca. 35 minuter. Du kan höja temperaturen i slutet av gräddningen, så att ytan får passligt med färg. Servera med sylt av färska bär.