Ingredienser
-
1273 g tofutärningar naturellJalotofu
-
59 g rypsolja
-
425 g löktärningarfrysta
-
4 g garam masala krydda
-
4 g malen koriander
-
4 g spiskummin
-
51 g vitlökskrosskonserverad
-
20 g ingefärspasta
-
70 g tomatpuré
-
1275 g spenatfryst
-
4,25 dl vatten
-
1,1 l havregrädde 15% glutenfri
-
25 g joderat salt
-
2 g cayennepeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 220 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,400 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs
Klimatavtrycket för en portion (palak tofu 220 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Ta tofu ut ur paketet och låt den rinna av i en hålkantin .
Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt löktärningar och torrkryddor. Fräs en stund.
Tillsätt vitlökskross, ingerfärspasta och tomatpuré. Rör om ännu en stund.
Tillsätt spenat, vatten och havregrädde. Hetta upp.
Till slut tillsätt de avrunna tofutärningarna och smaksätt med salt och cayennepeppar. Hetta upp till serveringstemperatur. Red vid behov. Servera t.ex. med kokt korn eller havre.