Ingredienser
-
840 g morotsskivorfrysta
-
280 g palsternacka i strimlorfryst
-
100 g rypsolja
-
3,9 l vatten
-
78 g sojasås
-
2 g torkad merjam
-
2 g torkad basilika
-
168 g tomatpuré
-
365 g strimlad grönkålfryst
-
1400 g Tarhurin papu -bondbönsbitar ljusafärsk
-
3 dl vatten
-
45 g majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 345 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,900 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, FODMAP
Obs! Receptet är lämpligt för FODMAP-dieten när det serveras med kokt potatis, förutsatt att ingredienserna inte ändras.
Klimatavtrycket för en portion (gryta 345 g och potatis 240 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp vatten i en gryta och tillsätt morotsskivor, palsternacka i strimlor, rypsolja och sojasås. Hetta upp och koka ett tag.
När rotsakerna har mjuknat en aning, tillsätt grönkål i strimlor, bondbönsbitar och tomatpuré.
Smaksätt med mejram, basilika och salt. Hetta upp.
Blanda vatten och majsstärkelse till en redning och blanda i grytan med de andra ingredienserna i en tunn stråle. Hetta upp och rör om tills buljongen har tjocknat. Servera t.ex. med kokt potatis.