Ingredienser
-
2450 g zucchinistrimlor
-
610 g riven morot
-
450 g löktärningarfrysta
-
90 g rypsolja
-
33 g joderat salt
-
4 g krossad svartpeppar
-
2 g torkad merjam
-
2 g torkad basilika
-
570 g kikärterkonserverade
-
570 g kikärtsmjöl
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,000 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V
Klimatavtrycket för en portion (kikärt-morotsbiff 200 g och potatismos 250 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Blanda ihop riven squash- och morot samt löktärningar. Tillsätt rapsolja och kryddor. Bearbeta massan per hand, i en matberedare eller i en gryta med omrörare tills vätskan börjar så småningom lösa sig från grönsakerna.
Tillsätt kikärter och kikärtsmjöl. Så småningom börjar degen blanda sig och kikärtsmjölet blir fuktigt. Fortsätt bearbeta tills du har en ganska lös, jämn deg.
Täck GN-plåten med bakplåtspapper och spraya formspray på ytan. Dela degen i former, ca. 3 l/GN och jämna ytan.
Stek i 180 grader i ca. 35 minuter tills biffen är fast och den har fått en aning färg. Låt svalna lite och skär i portionsbitar. Servera t.ex. med potatismos.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.