Kikärt-morotsbiff

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2450 g zucchinistrimlor
610 g riven morot
450 g löktärningar frysta
90 g rypsolja
33 g joderat salt
4 g krossad svartpeppar
2 g torkad merjam
2 g torkad basilika
570 g kikärter konserverade
570 g kikärtsmjöl

Näringsvärden

446 kJ / 107 kcal
Energi
3,61 g
Fett
0,19 g
Mättat fett
11,91 g
Kolhydrater
3,25 g
Kostfiber
4,78 g
Protein
0,83 g
Salt
Skriv ut

Kikärt-morotsbiff

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,000 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V

Klimatavtrycket för en portion (kikärt-morotsbiff 200 g och potatismos 250 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Blanda ihop riven squash- och morot samt löktärningar. Tillsätt rapsolja och kryddor. Bearbeta massan per hand, i en matberedare eller i en gryta med omrörare tills vätskan börjar så småningom lösa sig från grönsakerna.

Tillsätt kikärter och kikärtsmjöl. Så småningom börjar degen blanda sig och kikärtsmjölet blir fuktigt. Fortsätt bearbeta tills du har en ganska lös, jämn deg.

Täck GN-plåten med bakplåtspapper och spraya formspray på ytan. Dela degen i former, ca. 3 l/GN och jämna ytan.

Stek i 180 grader i ca. 35 minuter tills biffen är fast och den har fått en aning färg. Låt svalna lite och skär i portionsbitar. Servera t.ex. med potatismos.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Gräddig rotsakscurry
seuraava
Nudelgryta med kokos
edellinen
Gräddig rotsakscurry
seuraava
Nudelgryta med kokos