Palak tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1273 g tofutärningar naturell Jalotofu
59 g rypsolja
425 g löktärningar frysta
4 g garam masala krydda
4 g malen koriander
4 g spiskummin
51 g vitlökskross konserverad
20 g ingefärspasta
70 g tomatpuré
1275 g spenat fryst
4,25 dl vatten
1,1 l havregrädde 15% glutenfri
25 g joderat salt
2 g cayennepeppar

Näringsvärden

368 kJ / 88 kcal
Energi
6,70 g
Fett
0,53 g
Mättat fett
2,99 g
Kolhydrater
1,02 g
Kostfiber
3,48 g
Protein
0,66 g
Salt
Skriv ut

Palak tofu

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 220 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,400 kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs

Klimatavtrycket för en portion (palak tofu 220 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Ta tofu ut ur paketet och låt den rinna av i en hålkantin .

Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt löktärningar och torrkryddor. Fräs en stund.

Tillsätt vitlökskross, ingerfärspasta och tomatpuré. Rör om ännu en stund.

Tillsätt spenat, vatten och havregrädde. Hetta upp.

Till slut tillsätt de avrunna tofutärningarna och smaksätt med salt och cayennepeppar. Hetta upp till serveringstemperatur. Red vid behov. Servera t.ex. med kokt korn eller havre.

edellinen
Rostat morotspålägg
seuraava
Pannkaka
edellinen
Rostat morotspålägg
seuraava
Pannkaka