Odlarens grönsaksgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
840 g morotsskivor frysta
280 g palsternacka i strimlor fryst
100 g rypsolja
3,9 l vatten
78 g sojasås
2 g torkad merjam
2 g torkad basilika
168 g tomatpuré
365 g strimlad grönkål fryst
1400 g Tarhurin papu -bondbönsbitar ljusa färsk
3 dl vatten
45 g majsstärkelse

Näringsvärden

219 kJ / 52 kcal
Energi
1,85 g
Fett
0,15 g
Mättat fett
3,28 g
Kolhydrater
2,26 g
Kostfiber
3,71 g
Protein
0,34 g
Salt
Skriv ut

Odlarens grönsaksgryta

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 345 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,900 kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, FODMAP

Obs! Receptet är lämpligt för FODMAP-dieten när det serveras med kokt potatis, förutsatt att ingredienserna inte ändras.

Klimatavtrycket för en portion (gryta 345 g och potatis 240 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp vatten i en gryta och tillsätt morotsskivor, palsternacka i strimlor, rypsolja och sojasås. Hetta upp och koka ett tag.

När rotsakerna har mjuknat en aning, tillsätt grönkål i strimlor, bondbönsbitar och tomatpuré.

Smaksätt med mejram, basilika och salt. Hetta upp.

Blanda vatten och majsstärkelse till en redning och blanda i grytan med de andra ingredienserna i en tunn stråle. Hetta upp och rör om tills buljongen har tjocknat. Servera t.ex. med kokt potatis.

edellinen
Sojakross-potatisfrestelse
seuraava
Texmex-potatisgryta
edellinen
Sojakross-potatisfrestelse
seuraava
Texmex-potatisgryta