Kryddig vebabsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2,4 l vatten
190 g löktärningar frysta
5 g joderat salt
33 g socker
29 g fajitakrydda Santa Maria
15 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
224 g tomatpuré
1,65 dl vatten
55 g halvgrovt vetemjöl
1429 g seitan-kebabstrimlor

Näringsvärden

417 kJ / 100 kcal
Energi
4,65 g
Fett
0,42 g
Mättat fett
5,79 g
Kolhydrater
0,74 g
Kostfiber
8,98 g
Protein
0,90 g
Salt
Skriv ut

Kryddig vebabsås

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 210 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,200 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja, vete, bockhornsklöver
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (sås 210 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp vatten, löktärningar, kryddor och tomatpuré i en gryta och hetta upp.

Red med en blandning av vetemjöl och vatten och låt koka ett tag. Kontrollera smaken.

Tillsätt seitankebab och hetta upp. Tillsätt chili om du vill. Servera med kokta korn- eller havregryn.

edellinen
Makaronilåda
seuraava
Moussaka
edellinen
Makaronilåda
seuraava
Moussaka