Ingredienser
-
2,4 l vatten
-
190 g löktärningarfrysta
-
5 g joderat salt
-
33 g socker
-
29 g fajitakryddaSanta Maria
-
15 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
224 g tomatpuré
-
1,65 dl vatten
-
55 g halvgrovt vetemjöl
-
1429 g seitan-kebabstrimlor
Tillredning
Portionsstorlek: 210 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,200 kg
Vegansk
Allergener: gluten, soja, vete, bockhornsklöver
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (sås 210 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp vatten, löktärningar, kryddor och tomatpuré i en gryta och hetta upp.
Red med en blandning av vetemjöl och vatten och låt koka ett tag. Kontrollera smaken.
Tillsätt seitankebab och hetta upp. Tillsätt chili om du vill. Servera med kokta korn- eller havregryn.