Ingredienser
-
88 g Hernis safkasuikale -ärtproteinstrimlor
-
38 g rypsolja
-
13 g curry-kryddblandning
-
8 g gurkmeja
-
5 dl vatten
-
1700 g potatistärningarokokta
-
1700 g morotstärningarfrysta
-
390 g purjolökskivorfrysta
-
2 l vatten
-
38 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
7 g osaltad broilerkrydda
-
13 g joderat salt
-
25 g vitlökskrosskonserverad
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
300 g gröna bönorfrysta
-
25 g osötad citronsaft
Tillredning
Portionsstorlek: 340 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,800 kg
Vegansk
Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (340 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt curry och kurkuma. Tillsätt safkastrimlor och fräs en stund. Tillsätt vatten i små omgångar, tills strimlorna har svällt. Hetta upp och rör om ett tag.
Tillsätt potatis- och morotstärningar, purjo och vatten. Krydda med vitlökskross, grönsaksbuljongpulver, broilerkrydda och salt. Låt koka upp tills potatisarna och morötterna har mjuknat.
Till sist tillägg havregrädde, gröna bönor och citronsaft.
Tips! Du kan även svälla upp Hernis i vatten (ca. 2,5 dl vatten/100 g Hernis) och tillsätta den i soppan först i slutet. Minska då vattenmängden du använt från vattenmängden i receptet.