Krämig Hernis-currysoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
88 g Hernis safkasuikale -ärtproteinstrimlor
38 g rypsolja
13 g curry-kryddblandning
8 g gurkmeja
5 dl vatten
1700 g potatistärningar okokta
1700 g morotstärningar frysta
390 g purjolökskivor frysta
2 l vatten
38 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
7 g osaltad broilerkrydda
13 g joderat salt
25 g vitlökskross konserverad
5 dl havregrädde 15% glutenfri
300 g gröna bönor frysta
25 g osötad citronsaft

Näringsvärden

232 kJ / 55 kcal
Energi
2,03 g
Fett
0,20 g
Mättat fett
6,37 g
Kolhydrater
1,22 g
Kostfiber
2,08 g
Protein
0,53 g
Salt
Skriv ut

Krämig Hernis-currysoppa

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 340 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,800 kg

Vegansk

Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (340 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt curry och kurkuma. Tillsätt safkastrimlor och fräs en stund. Tillsätt vatten i små omgångar, tills strimlorna har svällt. Hetta upp och rör om ett tag.

Tillsätt potatis- och morotstärningar, purjo och vatten. Krydda med vitlökskross, grönsaksbuljongpulver, broilerkrydda och salt. Låt koka upp tills potatisarna och morötterna har mjuknat.

Till sist tillägg havregrädde, gröna bönor och citronsaft.

Tips! Du kan även svälla upp Hernis i vatten (ca. 2,5 dl vatten/100 g Hernis) och tillsätta den i soppan först i slutet. Minska då vattenmängden du använt från vattenmängden i receptet.

edellinen
Gråttofu
seuraava
Gräddig rotsakscurry
edellinen
Gråttofu
seuraava
Gräddig rotsakscurry