Ingredienser
-
900 g fullkornspasta
-
750 g zucchinitärningarfrysta
-
750 g Unlimited®-ärtproteinfärs
-
300 g löktärningarfrysta
-
0,9 l vatten
-
1505 g passerade tomater
-
7,5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
450 g spenatfryst
-
69 g rypsolja
-
150 g tomatpuré
-
42 g vitlökskrosskonserverad
-
25 g joderat salt
-
3 g torkad oregano
-
2 g torkad timjan
-
2 g torkad basilika
-
3 g krossad svartpeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete, ärt, senap
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (305 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp pasta, vegofärs, zucchini och lök i en GN-form.
Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.
Grädda i ugn med ångfunktion (20% ånga) i 160 grader i ca. 40 minuter.
Tips! Om det finns att få aubergine, så passar den bra i stället för zucchini.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.