Medelhavspasta i ugnen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
900 g fullkornspasta
750 g zucchinitärningar frysta
750 g Unlimited®-ärtproteinfärs
300 g löktärningar frysta
0,9 l vatten
1505 g passerade tomater
7,5 dl havregrädde 15% glutenfri
450 g spenat fryst
69 g rypsolja
150 g tomatpuré
42 g vitlökskross konserverad
25 g joderat salt
3 g torkad oregano
2 g torkad timjan
2 g torkad basilika
3 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

428 kJ / 102 kcal
Energi
3,76 g
Fett
0,24 g
Mättat fett
11,19 g
Kolhydrater
2,24 g
Kostfiber
4,65 g
Protein
0,54 g
Salt
Skriv ut

Medelhavspasta i ugnen

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete, ärt, senap
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (305 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp pasta, vegofärs, zucchini och lök i en GN-form.

Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.

Grädda i ugn med ångfunktion (20% ånga) i 160 grader i ca. 40 minuter.

Tips! Om det finns att få aubergine, så passar den bra i stället för zucchini.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Ugnspotatis med Hernisfyllning
edellinen
Ugnspotatis med Hernisfyllning