Grusisk kålgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2220 g grovstrimlad vitkål
265 g löktärningar frozen
33 g vitlökskross canned
89 g rypsolja
0,65 l vatten
340 g bondbönskross
13 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
2 g torkad timjan
2 g torkad merjam
7 g paprikapulver
220 g kryddgurka i tärningar
4,5 dl havregrädde 15% glutenfri
310 g tomatpuré
16 g joderat salt
2 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

360 kJ / 86 kcal
Energi
4,04 g
Fett
0,29 g
Mättat fett
7,39 g
Kolhydrater
2,66 g
Kostfiber
3,60 g
Protein
0,70 g
Salt
Skriv ut

Grusisk kålgryta

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 215 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,300 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (kålgryta 215 g och korn/havre): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt kål, löktärningar och vitlök. Blanda ihop och fräs en stund.

Tillsätt vatten och småkoka i ca. 15 minuter genom att röra om grytan då och då.

Skölj bondbönskrosset i en sil och lägg dem i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ett tag.

Dela massan i GN-former så att det kommer vätska i varje form. Grädda i 160 grader i ca. 50-60 minuter tills ytan har fått färg och bondbönskrosset har mjuknat. Med grytan kan du bjuda på havrefraiche och kokt potatis eller korn- eller havregryn.

edellinen
Batat och linssoppa
seuraava
Igors Fava
edellinen
Batat och linssoppa
seuraava
Igors Fava