Ingredienser
-
2220 g grovstrimlad vitkål
-
265 g löktärningarfrozen
-
33 g vitlökskrosscanned
-
89 g rypsolja
-
0,65 l vatten
-
340 g bondbönskross
-
13 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
2 g torkad timjan
-
2 g torkad merjam
-
7 g paprikapulver
-
220 g kryddgurka i tärningar
-
4,5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
310 g tomatpuré
-
16 g joderat salt
-
2 g krossad svartpeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 215 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,300 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (kålgryta 215 g och korn/havre): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt kål, löktärningar och vitlök. Blanda ihop och fräs en stund.
Tillsätt vatten och småkoka i ca. 15 minuter genom att röra om grytan då och då.
Skölj bondbönskrosset i en sil och lägg dem i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ett tag.
Dela massan i GN-former så att det kommer vätska i varje form. Grädda i 160 grader i ca. 50-60 minuter tills ytan har fått färg och bondbönskrosset har mjuknat. Med grytan kan du bjuda på havrefraiche och kokt potatis eller korn- eller havregryn.