Spaghettigryta med tomat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
855 g fullkornsspaghetti
255 g sojakross torr
345 g löktärningar frysta
155 g soltorkad tomat i tärningar i olja
2,6 l vatten
1570 g passerade tomater
7,25 dl havregrädde 15% glutenfri
23 g vitlökskross konserverad
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
23 g balsamvinäger
14 g mörk sirap
1 g torkad oregano
1 g torkad basilika
1 g torkad rosmarin
3 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

398,92 kJ / 95,34 kcal
Energi
2,76 g
Fett
0,28 g
Mättat fett
11,74 g
Kolhydrater
2,78 g
Kostfiber
4,30 g
Protein
0,37 g
Salt
Skriv ut

Spaghettigryta med tomat

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 6,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja, vete
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp spaghetti, sojakross, lök och en soltorkad tomattärning i en GN-form.

Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.

Grädda i 160 grader i ca. 50 minuter.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Texmex-potatisgryta
seuraava
Fyllig Härkissås
edellinen
Texmex-potatisgryta
seuraava
Fyllig Härkissås