Varm couscoussallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
760 g fullkornscouscous
38 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
4 g krossad svartpeppar
8 g rökpaprikapulver
8 g ras el hanout -kryddblandning
125 g tomatpuré
120 g osötad citronsaft
65 g äppelvinäger
75 g rypsolja
960 g kikärter konserverade
840 g zucchinitärningar frysta
1010 g broccoli fryst
700 g paprikamix fryst
170 g löktärningar frysta
195 g strimlad grönkål fryst
1,05 l vatten
85 g russin

Näringsvärden

427 kJ / 102 kcal
Energi
2,35 g
Fett
0,23 g
Mättat fett
14,73 g
Kolhydrater
2,56 g
Kostfiber
4,58 g
Protein
0,33 g
Salt
Skriv ut

Varm couscoussallad

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 295 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 5,900 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, A

Klimatavtrycket för en portion (295 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp couscousgryn, grönsaksbuljongpulver, torra kryddor, tomatpuré, citronsaft, äppelvinäger och rypsolja i en form (GN1/1). Blanda ihop.

Lägg grönsakerna och kikärterna på couscousgrynen i formen.

Till sist tillsätt vatten i formen och grädda i ugn med ångfunktion i ca. 10 minuter, tills grynen är genomkokta och grönsakerna har mjuknat. Tillsätt ännu russin.

TIPS! Du kan även tillsätta t.ex. solrosfrön i salladen.

OBS! Receptet lämpar sig som sådant för tillredning med kalltillredningsmetoden. Kom ihåg att lägga vikt vid ingrediensernas temperatur under tillredningen.

edellinen
Nudelgryta med kokos
seuraava
Värmande kikärtscurry
edellinen
Nudelgryta med kokos
seuraava
Värmande kikärtscurry