Ingredienser
-
760 g fullkornscouscous
-
38 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
4 g krossad svartpeppar
-
8 g rökpaprikapulver
-
8 g ras el hanout -kryddblandning
-
125 g tomatpuré
-
120 g osötad citronsaft
-
65 g äppelvinäger
-
75 g rypsolja
-
960 g kikärterkonserverade
-
840 g zucchinitärningarfrysta
-
1010 g broccolifryst
-
700 g paprikamixfryst
-
170 g löktärningarfrysta
-
195 g strimlad grönkålfryst
-
1,05 l vatten
-
85 g russin
Tillredning
Portionsstorlek: 295 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 5,900 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, A
Klimatavtrycket för en portion (295 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp couscousgryn, grönsaksbuljongpulver, torra kryddor, tomatpuré, citronsaft, äppelvinäger och rypsolja i en form (GN1/1). Blanda ihop.
Lägg grönsakerna och kikärterna på couscousgrynen i formen.
Till sist tillsätt vatten i formen och grädda i ugn med ångfunktion i ca. 10 minuter, tills grynen är genomkokta och grönsakerna har mjuknat. Tillsätt ännu russin.
TIPS! Du kan även tillsätta t.ex. solrosfrön i salladen.
OBS! Receptet lämpar sig som sådant för tillredning med kalltillredningsmetoden. Kom ihåg att lägga vikt vid ingrediensernas temperatur under tillredningen.