Ingredienser
-
3765 g mjölig potatis med skal
-
38 g rypsolja
Tillredning
Portionsstorlek: 175 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 3,500 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V
Klimatavtrycket för en portion (Hernisfyllning 200 g och ungspotatisar 175 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Tvätta och skölj potatisarna noggrant. Massera in rypsolja på ytan och stick några hål med gaffel i skalet. Placera potatisarna i en GN-form på bakplåtspapper.
Ugnsbaka med varmluft i 200 grader i 50-60 minuter. Kontrollera att potatisens yta inte mörknar för mycket.
Skär ett snitt på potatisens yta och tryck på sidorna så att potatisen öppnar sig en aning. Servera ugnspotatisarna med Hernisfyllning.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.