Ungspotatis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

3765 g mjölig potatis med skal
38 g rypsolja

Näringsvärden

329 kJ / 79 kcal
Energi
1,19 g
Fett
0,08 g
Mättat fett
14,18 g
Kolhydrater
0,91 g
Kostfiber
1,72 g
Protein
0,00 g
Salt
Skriv ut

Ungspotatis

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 175 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 3,500 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V

Klimatavtrycket för en portion (Hernisfyllning 200 g och ungspotatisar 175 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Tvätta och skölj potatisarna noggrant. Massera in rypsolja på ytan och stick några hål med gaffel i skalet. Placera potatisarna i en GN-form på bakplåtspapper.

Ugnsbaka med varmluft i 200 grader i 50-60 minuter. Kontrollera att potatisens yta inte mörknar för mycket.

Skär ett snitt på potatisens yta och tryck på sidorna så att potatisen öppnar sig en aning. Servera ugnspotatisarna med Hernisfyllning.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Unlimited®-vegofärssoppa
seuraava
Ugnspotatis med Hernisfyllning
edellinen
Unlimited®-vegofärssoppa
seuraava
Ugnspotatis med Hernisfyllning