Rostat morotspålägg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
430 g morot
15 g rypsolja
3 g rökpaprikapulver
355 g vita bönor konserverade
25 g osötad citronsaft
23 g rypsolja
5 g vitlökskross konserverad
3 g joderat salt
0,5 dl vatten

Näringsvärden

529 kJ / 126 kcal
Energi
6,04 g
Fett
0,37 g
Mättat fett
10,66 g
Kolhydrater
5,24 g
Kostfiber
4,67 g
Protein
0,47 g
Salt
Skriv ut

Rostat morotspålägg

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 35 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 0,700 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (35 g): 0.0 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skär morötterna i rejäla bitar. Rulla bitarna i rypsolja och i paprikapulver. Lägg bakplåtspapper i en GN 1/1 -form och sprid morötterna på pappret. Rosta i 175 grader i ca. 20-30 minuter.

Skölj de vita bönorna.

Sätt de rostade morötterna, de vita bönorna, citronsaft, rapsolja, vitlök, salt och vatten i en matberedare och kör jämn. Späd ut vid behov genom att tillsätta en aning mer vatten.

edellinen
Hernissås med äppelsmak
seuraava
Palak tofu
edellinen
Hernissås med äppelsmak
seuraava
Palak tofu