Ingredienser
-
430 g morot
-
15 g rypsolja
-
3 g rökpaprikapulver
-
355 g vita bönorkonserverade
-
25 g osötad citronsaft
-
23 g rypsolja
-
5 g vitlökskrosskonserverad
-
3 g joderat salt
-
0,5 dl vatten
Tillredning
Portionsstorlek: 35 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 0,700 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (35 g): 0.0 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skär morötterna i rejäla bitar. Rulla bitarna i rypsolja och i paprikapulver. Lägg bakplåtspapper i en GN 1/1 -form och sprid morötterna på pappret. Rosta i 175 grader i ca. 20-30 minuter.
Skölj de vita bönorna.
Sätt de rostade morötterna, de vita bönorna, citronsaft, rapsolja, vitlök, salt och vatten i en matberedare och kör jämn. Späd ut vid behov genom att tillsätta en aning mer vatten.